Könyvtári karácsonyi naptár 7.

„Jön az Úr napja, bizony, közel van már!” (jóel 2,1b)
„De az ő ígérete szerint új eget és új földet várunk, amelyben igazság lakik.” (2Pt 3,13)

Egy csodálatosan teremtett világban élhetünk, ámulattal tölt el alkotásod gazdagsága és sokszínűsége. Ránk, emberekre bíztad, hogy uralkodjunk a teremtettségen. Bűnbánattal valljuk meg: nagyon sokszor nemcsak használjuk, hanem kihasználjuk e teremtett világ kincseit. Tönkretesszük ajándékaidat, emberi mohoságunk és önzésünk csak a ma hasznát keresi, a jövő távlataival nem törődik. Azt képzeljük, hogy jog és igazság uralkodik közöttünk, de valójában kihasználjuk a természetet és egymást is. A te igazságod sokszor lenézett és elfelejtett igazság, amellyel nem törődünk, mert életünk fontosnak vélt dolgaival vagyunk elfoglalva.
Adventi utunkon téged keresünk, igyekszünk Keresztelő János tanítása szerint egyengetni hozzánk vezető ösvényeidet. Taníts bennünket alázatra és szerénységre, hogy beérjük annyival, amennyi elég. Segíts, hogy eljöveteledig védeni és óvni tudjuk a teremtett világot. Támogass és vezess bennünket, hogy a te igazságodat keressük mindennap, és igéd útmutatása szerint éljünk.
Megújításodra várunk! Arra, hogy ígéreted szerint újra megjelenj ebben a világban dicsőséggel és hatalommal. Várjuk, hogy újjáteremts mindent égen és földön. Várjuk, hogy részesei lehessünk megújult világodnak, amelynek szavad szerint örökösei vagyunk.

Urunk! Ajándékozz meg bennünket a várakozás örömével, taníts bennünket türelemmel és felkészülten várakozni. Sokszor elcsüggedünk, sokszor vagyunk türelmetlenek. Sokszor siettetnénk azt, aminek még nem jött el az ideje. Új eget és földet várunk, amelyet készítesz, amelyből hiányzik minden bűn és gonoszság. Vágyódunk örök hazánkba, arra, hogy a te jelenlétedben lehessünk együtt szeretteinkkel téged áldva és dicsőítve. Ámen 
(Szabó Szilárd)

Forrás: Galambos Ádám (szerk.): Napi ige. Lelki útravaló az év minden napjára. Luther Kiadó, 2019, p. 504-505.

Ajánlott könyv:

Carlos Ruiz Zafón: A szél árnyéka

Vannak dolgok, amiket csak sötétben látunk igazán. És csak akkor, ha már kellőképpen fogékonyak vagyunk. Daniel Sempere tízéves, amikor antikvárius apja egy hajnalon elviszi egy titokzatos barcelonai könyvtárba, az Elfeledett Könyvek Temetőjébe. Ebben a Temetőben olyan művek nyugosznak, amelyek egy-egy könyvtár vagy könyvesbolt bezárásával elárvultak. Daniel a "beavatási szertartás" során örökbe fogad egy könyvet - Julián Carax A szél árnyéka című művét -, és azzal megpecsételődik a sorsa mind a kötetnek, mind a fiúnak.
Romantikus - újromantikus - regény elátkozott, megtagadott könyvekről, az egyetlen szerelemről, igaz barátságról, feneketlen gyűlöletről és véres bosszúról. Olyan fájdalmasan szép, olyan félelmetes és fordulatos, amilyen egy többgenerációs családtörténetbe oltott kísértet- és detektívhistória csak lehet.

Flipbook test

 Új Szőlőskert 2020 1. szám
Új Szőlőskert 2020 1. szám
Új Szőlőskert 2020 1. szám