Könyvtári karácsonyi naptár 20.

Dicsőség királya


„Ti kapuk, emeljétek fel fejeiteket, és emelkedjetek fel ti örökkévaló ajtók; hadd menjen be a dicsőség királya!” (Zsolt 24,7)

A zsoltár biztató szava ez, amikor adventből karácsony estéhez érkeztünk. Más fordítás így mondja: Szélesre és magasra tárjátok fel az ajtót. Nem csak egy kis résnyire: szélesre, magasra tárjátok ki az ajtód, hogy bemehessen a dicsőség királya.
„Kicsoda ez a dicsőség királya? Az erős és hatalmas Úr, az erős hadakozó Úr.” Nem baj, ha te nem is vagy erős. Sokszor az a bajunk, hogy túl erősek és túl okosak vagyunk. A sok törés azért van az életünkben, hogy Isten erőtlenné tegyen. Ő az erőtlenekhez jön, mert Ő az erős, Aki megtart. Szükséged van-e már Rá? Te nem tudod megtartani az életedet. Nem tudsz karácsonyt csinálni.
Akiből Isten valakit akar formálni, előbb erőtlenné teszi. Jézus azt mondja, hogy Ő a hatalmas: „Nékem adatott minden hatalom.” (Mt 28,20). Neki minden lehetséges. A tieid hitre jutása, megkötözöttek szabadulása. Az erős és hadakozó Úr a kereszt győztese. Nincs olyan bilincs, ami fogva tarthatná, ha Ő jön.
Megérted-e, miért kell gyermeknek lennie, egy jászolbölcsőben elférnie? Nem volt helye a vendégfogadó háznál. Nálad van helye? Nyitod a kapud, hogy bemehessen? Az angyalok énekelték: „Dicsőség a magasságos mennyekben Istennek.” Ha Jézust befogadod, egy téged meghaladó dicsőség ragyog át rajtad. Szemeden, cselekvéseden valami, Valaki átragyog. Akarod-e, nyitod-e, tárod-e az ajtód, hogy Jézus bejöhessen, és elfoglalja a szíved, hogy karácsonyi életed lehessen mostantól fogva mindörökké?

December 24.

Forrás: Trausch Liza: „…Beszéded megelevenít…” Áhítatok minden napra. Budapest, Borsós Róza, 2010, p. 359. 

Ajánlott könyv: 

 

David John, Hyeonseo Lee: A lány hét névvel. Szökésem Észak-Kóreából

,,Megrázóan szép történet egy lányról, akitől még a nevét is elvették, élete mégis azt példázza, mi tesz valakit emberré."

Hyeonseo Lee Észak-Koreában, a világ egyik legkegyetlenebb diktatúrájában töltötte gyermekkorát. Egyike annak a több millió embernek, akit túszul ejtett a titkolózó, brutális kommunista rezsim. Amikor az 1990-es években lesújtott Észak-Koreára az éhínség, ráébredt, hogy egész életében agymosáson ment keresztül.
Tizenhét évesen elhagyta a hazáját. Hazatérésre menekültként nem is gondolhatott, mert családjával együtt börtön és kínzás várt volna rá. Mivel életben akart maradni, Kínában telepedett le. Tizenkét év elteltével visszatért az észak-koreai határhoz, hogy egy merész küldetés során átsegítse családját Dél-Koreába.
Ez a vakmerő és különleges történet bepillantást enged a világ legzártabb diktatúrájának mindennapjaiba, első kézből ad számot a történelem egyik legbrutálisabb éhínségéről, miközben megismerhetünk egy kivételes nőt, aki nem félt küzdelmesen kivívott szabadságát kockára tenni a családjáért.

Flipbook test

 Új Szőlőskert 2020 1. szám
Új Szőlőskert 2020 1. szám
Új Szőlőskert 2020 1. szám