Direkt zum Inhalt
Kiemelt menü - Könyvtár
— Kiemelt menü - Könyvtár anzeigen
Ausblenden — Kiemelt menü - Könyvtár
Nyitvatartás
Kapcsolat
Munkatársak
Keresés a katalógusban
Könyvtár belépés
Hungarian
English
De
Intézmények
— Intézmények anzeigen
Ausblenden — Intézmények
Bibliothek
Archiv
Pfadnavigation
Startseite
Annotations / Reviews
Vélemény írása
A véleményt megjelenés előtt könyvtárunk ellenőrzi.
Értékelés:
Értékelés: Még nem értékelték
(0 szavazat)
2025.03.25. 10:38:31
Forrás:
moly.hu
A Tokaj-hegyaljai album olyan reprezentatív, egyúttal alapos szaktudományi elemzésekben is bővelkedő négy nyelvű kiadványa volt a Tokaj-hegyaljai Bormívelő Egyesületnek, amilyen a szóban forgó tájegységről azóta sem került a hazai és külföldi nagyközönség elé. Török István a hegyaljai szőlőművelés főbb formáit, a borkészítés különböző módozatait és tennivalóit, a bortermelés alakulását, alapos történelmi visszatekintésben a borkereskedelem irányát, a tokaji borok kelendőségét, külhoni piacát mutatja be. Szabó József tanulmányai Tokaj-Hegyalja természetföldrajzi viszonyait, a környék település- és gazdaságföldrajzát ismertetik. Az album zárótanulmányában Preysz Mór a tokaji bor vegyi összetevőit elemzi. A kötetet 22 egészoldalas litográfia díszíti.