Könyvtár fejléc kép

<< Főoldal >> Iskolánkban járt Berg Judit!

2011.10.03     Iskolánkban járt Berg Judit!

A „Tudásdepó – Expressz” - A TÁMOP.3.2.4. Könyvtári hálózat nem formális és informális képzési szerepének erősítése az élethosszig tartó tanulás érdekében c. pályázat keretén belül egy olvasásnépszerűsítő programot valósíthat meg könyvtárunk „Utazás a MESE birodalmába” címmel. Három részből álló rendezvénysorozatot terveztünk a Kecskeméti Református Kollégium óvodásai és kisiskolásai számára. Igyekeztünk egyrészt a mese világába kalauzolni a gyerekeket, másrészt a nagyobb korosztály számára az olvasást megszerettetni. A leendő iskolásokat már most szeretnénk a könyvtár használatára nevelni. Ezért igyekeztünk olyan előadókat is hívni, akik kedveltek ebben a korcsoportban. Bízunk abban, hogy az írókkal való személyes találkozás még jobban inspirálja a gyerekeket az olvasásra. A harmadik és negyedik osztályos tanulók közül, akik a tavalyi tanévben a legtöbbet olvastak az ajánlott olvasmányok közül és a legügyesebben válaszoltak a kérdésekre, elsőként szeptember 19-én hétfőn Berg Judit írónővel találkozhattak személyesen.

 

Bán Liliánna (4. osztályos tanuló) így ír a várva várt eseményről:

Iskolánkban járt Berg Judit!

Fontos hírt kaptunk a héten: eljön hozzánk a Rumini írója, Berg Judit. Imádom az egereket, nagyon kíváncsi voltam arra a nénire, akinek a könyveiben ők a főszereplők.
Sok érdekeset tudtunk meg. Például, hogy négy gyereke van. Az első mesét a legnagyobb gyerekének, Lillának találta ki. Szerintem nagyon szerencsés kislány lehet. Közös titkunk is van már. Berg Judit elárulta nekünk, hogy miért hívják Rumininek Ruminit. Megígértük, hogy nem áruljuk el, ezért csak annyit írhatok: nagyon vicces a magyarázat.

Örülnék, ha más írók is eljönnének hozzánk, hogy találkozhassunk velük!

 

 

Képek a személyes találkozásról:

Berg Judit a gyerekekkel Berg Judit a gyerekekkel Berg Judit a gyerekekkel Berg Judit a gyerekekkel