2011.12.21
Egy fantasztikus hangulatú koncerttel zárult az "Utazás a MESE birodalmába" című író-ovasó találkozó

December 21-én, az utolsó tanítási napon került sor a TÁMOP.3.2.4 pályázat utolsó mese-előadására, ami ezúttal egy zenés alkalom volt: a nagysikerű Csörömpölők együttes állt a Díszterem színpadán.

tovább...

2011.12.20
Adventi gondolatok 4.

Gyertya – fény

Advent idején szívesen üldögélünk az égő gyertya előtt, fényénél nyugalomra lelünk. A gyertya régóta különös vonzóerővel hat az emberekre. A gyertyafény szelíd. Az erős neonvilágítással szemben szobánkat a gyertya csak részlegesen világítja meg. Van, amit sötétben hagy. Fénye meleg és kellemes.

tovább...

2011.12.20
„Utazás a MESE birodalmába”: Miklya Luzsányi Mónika ismét ellátogatott hozzánk

Keszthelyi Emma 3. osztályos tanuló így emlékezik a találkozóra:

tovább...

2011.12.14
Adventi gondolatok 3

Adventi koszorú képeMár az ókorban a győzelem és a megbecsülés jelének számított a koszorú. Sokszínűen díszítették és a győztes fejére helyezték. Az adventi koszorú az Úr jövetele előtti hódolás jele. Amikor dicsőségben eljön, méltó a koszorúra, a győzelmi jelvényre. Az ókor győzelmi koszorúja a kereszténységben egy másik jelentést is kapott. Az elnyert üdvösség jele lett.

tovább...

2011.12.07
Adventi gondolatok 2.

Adventi koszorú képeA várakozás egy magatartás, amelyre Advent folyamatosan figyelmeztet bennünket: Ti meg legyetek hasonlóak az olyan emberekhez, „akik urukra várnak, hogy mihelyst megérkezik a menyegzőről és zörget, rögtön ajtót nyissanak neki” (Lukács 12:36.). A várakozás izgalommal jár. Valamire várni kell: az Úr menyegzőről való visszatérésére. Vagy magát a vőlegényt kell várni, ahogyan ez az okos és balga szüzekről szóló példázatban áll (Máté 25:1-13.) A várakozás az emberben egészséges feszültséget szül. Aki várakozik, nem unalommal üti agyon az időt. Célra irányult. A várakozás célja ünnep, önmagunkká válásunk ünnepe, az Istennel való eggyé válás ünnepe. De nemcsak mi várakozunk, Isten is vár ránk. Vár, amíg megnyitjuk magunkat az életnek és a szeretetnek.

tovább...