Könyvajánló fejléc


<< Ajánlók >> A legsötétebb óra
Joe Wright
A legsötétebb óra
DVD film
Műfaj:
Szereplők: Gary Oldman, Ben Mendelsohn, Lily James
Teljes idő: 120 perc
Kiadási év: 2017
Díjak:

2018 2 db Oscar-díj, 1 db Golden Globe-díj, 4 db Oscar-jelölés

Értékelés:

IMDB 7,4 (99 259 szavazó)

A megállíthatatlannak tűnő náci erők legázolták Nyugat-Európát, és az invázió veszélye Nagy-Britannia küszöbén állt, így a frissen megválasztott miniszterelnök, Winston Churchill (az alakításáért Oscar-díjat* nyert Gary Oldman) vállára hatalmas súly nehezedett. A király (Ben Mendelsohn - Bloodline-sorozat) szkeptikus volt az újdonsült politikai vezetővel szemben, de még saját pártja is ellene szervezkedett... Churchill ilyen körülmények között nézett szembe az emberiség egyik legsötétebb órájával, lelkesítette fel a nemzetet, és próbálta megváltoztatni a történelem menetét.
Joe Wright (Vágy és vezeklés, Anna Karenina) inspiráló és felemelő drámájában az Oscar-díjra jelölt** Kristin Scott Thomast (Az angol beteg) és Lily Jamest (Nyomd bébi, nyomd!) is láthatjuk.

Dunkirk: A csatorna másik odalán
Vannak emberek, akik békeidőkben jó vezetők, és vannak olyanok, akik a legsötétebb órákban. Winston Churchillt 1940-ben választották meg az Egyesült Királyság miniszterelnökévé: az akkoriban már rákbeteg Neville Chamberlaint váltotta, aki egyszerűen nem tudott mit kezdeni Hitler előrenyomulásával. Churchill (első körben) egészen 1945-ig volt Anglia első embere (VI. György király után), keménykezű döntései és nehéz természete miatt nagyon sok ellenséget gyűjtött magának, akik a béke beköszöntével egyszerűen eltávolították... tovább >>