Könyvajánló fejléc


<< Ajánlók >> Hasonlatok és történetek
Borítókép
Bruno Ferrero
Hasonlatok és történetek
Budapest : Don Bosco Kiadó, 2016
Eredeti cím: Parabole estorie
Nyelv: magyar
Oldalszám: 316
Kötésmód: puha fedeles kötés
ISBN: 963-9455-18-0

Ez a könyv elbeszéléseket és meséket tartalmaz; ezek kifejezetten azért íródtak, hogy a tanítás és a hitoktatás keretében a gyerekekkel való együttlétek alkalmával felhasználják.
Minden történet előtt rövid pedagógiai helyzetkép áll; ez arra szolgál, hogy a tárgyalt témát könnyen be tudjuk illeszteni a nevelési tantervbe.
Minden elbeszélés után kateketikai útmutatás következik; ezek azt szolgálják, hogy a történeteket meghosszabbítsák a beszélgetésben, a tevékenységben, a mindennapi életben és az emlékezetben.
Történeteink segítenek megtalálni, hogy kik vagyunk, miért vagyunk itt és mit kell tennünk.
A mesélés egy módja annak, hogy elindítsuk és megalapozzuk az élet egyik lényeges tevékenységét: azt, hogy kapcsolatokat teremtsünk és fenntartsunk. Kapcsolatokat az emberekkel, a helyzetekkel, de még a tárgyakkal is. Egy-egy történet a kapcsolatok egész hálózatába von bele és megerősíti, kifinomítja és szilárddá teszi az akaratot, hogy ugyanezt cselekedjük az életben.
"Volt egyszer..." - ezek a szavak az emberi tapasztalat legrégibb felszólítását jelentik. Felszólítást, hogy "húzzuk meg a kört a tűz körül".