Könyvajánló fejléc


<< Ajánlók >> Családfánk titkai
Borítókép
Henry Cloud
Családfánk titkai
Budapest : Harmat, 2012.
Eredeti cím:
Nyelv: magyar
Oldalszám: 214
Kötésmód: papír/puha kötés
ISBN: 978-963-288-086-0

A családunkban elsajátított magatartási és kapcsolati minták személyiségünk részévé válnak, és egész életünket végigkísérik. A káros minták akár nemzedékeken át hagyományozódnak kifejtve romboló hatásukat az újabb és újabb generációk életében. Többnyire ez áll a család felbomlása, a lelki sérülések, a szenvedélybetegség vagy a családon belüli bántalmazás hátterében. Am nem szükségszerű, hogy megismételjük elődeink hibáit.

A könyv pszichológus, illetve lelkipásztor szerzői terápiás gyakorlatuk mellett a Biblia évezredes bölcsességéből merítve vizsgálják, hogyan ismerhetjük fel azokat a családunkban elsajátított viselkedési és kapcsolati mintákat, amelyek negatívan hatnak az életünkben, ha nem változtatunk rajtuk. Könyvükből megtudhatjuk, mit tehetünk azért, hogy a diszfunkcionális működési módokat átdolgozva egészséges mintákat alakítsunk ki, és adjunk tovább gyermekeinknek.

„talán úgy gondoljuk, hogy eredeti családunk nem volt diszfunkcionális, hiszen a családban senki sem volt alkoholista, sem kényszeres dühöngő. Az igazság azonban az, hogy minden szülő (és gyermek) esendő, ezért a legtöbb családban vannak bizonyos működési zavarok. A függő és kényszeres viselkedések (társfüggőség, munkamánia, kényszeres evés, szexfüggőség) még ’a legjobb családokban”is rendkívül gyakoriak, és szinte mindig kapcsolatba hozhatók a diszfunkcionális családi háttér valamely formájával” – írja a szerzők könyvük bevezetőjében.